Hvad kan fitness-influenceren Anne-Sophie lære dig om at opnå "den perfekte krop"

Hvad kan fitness-influenceren Anne-Sophie lære dig om at opnå "den perfekte krop"

Hvad kan fitness-influenceren Anne Sophie lære dig om at opnå "den perfekte krop"

Anne Sophie Helvind er atlet og fitness-influencer og kvinden bag profilen @fitnessbyannesophie med over 38 tusinde følgere. 

Vi har spurgt hende, ligesom tusinde andre, om hun kan give nogle gode tips til at komme hurtigt i form. Svaret overraskede os. Læs med og få alle svarene. 

Derfor betyder dit mindset ALT, når du vil opnå resultater

Jeg oplever, at vi lever i en verden, hvor vi i høj grad stræber efter perfektion. Især når sommerferien nærmer sig, og vi ved, at vi skal hoppe i en bikini - så skal man jo nå at komme i sommerform! Jeg må dog indrømme, at jeg bliver en smule ked af det indeni, når jeg på Instagram får beskeder fra unge piger, som ønsker hurtige tips til at få sixpack og thigh-gap inden sommeren nærmer sig. Denne stræben efter ’’den perfekte krop’’, tror jeg får mange til at glemme, hvor vigtigt det er, at have en sund krop og føle velvære. Bliver ens sommerferie bedre af at have tydelige mavemuskler? Føler man sig mere glad og tilfreds?Anne Sophie i det lækre seamless ICANIWILL sæt i blå- sports bh og tights

Som fitness-influencer på Instagram ved jeg, at jeg står med et relativt stort ansvar. Og derfor tænker jeg meget over, hvad jeg vælger at poste på min profil. Men det kan faktisk være svært, når jeg selv dyrker en sport, som i bund og grund handler om, at komme ned på en meget lav fedtprocent. Jeg er nemlig atlet, og stiller op i Bikinifitness. Jeg har derfor styrketrænet på et højt niveau i 4-5 år efterhånden. Gennem disse år har jeg dog gjort mig rigtig mange erfaringer, som nok gør mig til en rimelig atypisk atlet. Jeg har for længst smidt dette ’’alt eller intet’’-mindset i skraldespanden, og i stedet haft min sundhed og ikke mindst mentale velvære i fokus - selvom jeg har valgt en livsstil, som indebærer en ekstremsport.

 

Rigtig mange tror, at resultater kun kan opnås ved at gå ’’all-in’’ - både når det gælder at stille op til fitnesskonkurrencer, men i høj grad også når man blot vil i bedre form. Man hører om diverse diæter og magiske fødevarer som gør, at man taber fedtet hurtigere, hvor man skal leve sit liv med en masse regler i forhold til sin kost. Og ved I hvad? Jeg har selv været der! Jeg har selv levet et liv med restriktioner, hvor jeg spiste efter den samme kostplan i over et år. Jeg begyndte at se på fødevarer som værende ’’forbudte’’ / ’’tilladte’’ - intet derimellem. De få dage, hvor jeg fik lov til at spise nogle af de ’’forbudte’’ fødevarer - så gik jeg amok. Og der gik ikke lang tid før, at jeg fik problemer med overspisning. På dette tidspunkt havde jeg netop dette ’’alt eller intet’’-mindset, hvor jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne blive ved med at overspise, nu hvor jeg alligevel havde ’’ødelagt’’ min diæt. Det resulterede i mange ekstra kilo på vægten og et rigtig usundt forhold til mad generelt. Jeg gik konstant rundt med en dårlig samvittighed lurerende i baghovedet. Jeg fik det langsomt dårligere mentalt, og sidst på året blev jeg sygemeldt med en stressrelateret depression.


Anne Sophie i det flotte seamless Better Bodies sæt i Sangria - Astoria top og Rockaway tights

 

Min depression skyldtes mange forskellige personlige ting. Men mit ’’alt eller intet’’-mindset var helt sikkert med til at bidrage til det. Jeg havde i kørt mig selv helt i bund, og det synes helt umuligt at komme op på hesten igen. Dette mindset fik mig til at have kæmpe store - og urealistiske - forventninger til mig selv, som konstant endte med, at jeg følte mig som en fiasko. I løbet af denne periode i mit liv, fik jeg virkelig tid til at tænke over min situation. Jeg vidste, at min livsstil med træning og kost plejede at gøre mig glad. Og at denne glæde var forsvundet midt i alle restriktionerne. Jeg vidste derfor, at jeg blev nødt til at hanke op i mig selv og finde ud af, hvordan jeg ville få den samme glæde tilbage.

Der er sket meget i mit liv siden denne periode. Jeg har stået på scenen for 5. gang i Bikinifitness i maj måned i år, hvor jeg vandt min 7. guldmedalje. Men selvom denne bedrift går udover alt forventning, så er det noget helt andet, som jeg er allermest stolt af - nemlig hvordan mit mindset har ændret sig. For mig er træning og kost ikke længere HELE mit liv, som det var med alle restriktionerne - det er nu en DEL af mit liv. En del af mit liv, som rent faktisk gør mig glad helt ind i hjertet. En del, som jeg aldrig vil kunne undvære.

 

Så hvordan er jeg kommet ud af dette ’’alt eller intet’’-mindset?

Det er et spørgsmål, som er svært at svare på, da det er en kombination af utallige ting. Men først og fremmest fik jeg øjnene op for begrebet ’’Flexible dieting’’, som i bund og grund går ud på, at man i stedet for at følge en fastlagt kostplan, tracker sit kalorieindtag og sine makronæringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt). Det var noget, som tiltalte mig, da denne måde at spise på, netop ikke udelukker nogle fødevarer, og ikke er restriktiv.

Jeg begyndte at se mange videoer om emnet på Youtube, og jeg læste rigtig meget om det på nettet, før jeg begyndte at eksperimentere med det på egen krop. Jeg fandt meget hurtigt ud af, at det var dette, som virkelig fungerede for mig - og det er også stadig sådan, jeg spiser den dag i dag. Jeg lever i høj grad efter 80/20-’’reglen’’, hvor jeg 80% af tiden spiser fødevarer med høj næringsværdi såsom magert kød, grøntsager, ris osv. Og 20% af tiden giver mig selv lov til at snuppe et stykke kage, et stykke chokolade eller hvad jeg ellers har lyst til den dag. Det skal dog siges, at jeg ofte tager en eller to dage i ugen, hvor jeg ikke tracker mine kalorier, og at det ikke er alle dage, at jeg rammer mit kalorie- og makroindtag til punkt og prikke. Men denne måde at leve på, har givet mig nogle værktøjer som gør, at jeg ikke længere har lyst til at overspise, og at mit generelle syn på mad er blevet meget mere afslappet.

Men er det muligt at opnå resultater og samtidig være i balance?
For at besvare dette spørgsmål, vil jeg her give jer 3 tips, som ville have været en kæmpe hjælp for mig selv, da jeg startede med at træne og fokusere mere på min kost. Jeg skal huske at nævne, at jeg hverken er uddannet personligtræner eller kostvejleder. Jeg taler udelukkende ud fra mine egne erfaringer.

Til sidst vil jeg lige hurtigt vende tilbage med denne stræben efter ’’den perfekte krop’’, som især florerer overalt her i sommerperioden. Mine efterhånden mange gange på scenen iført glimmerbikini og sovsekulør, har lært mig, at man altså ikke bliver et lykkeligere menneske af at have tydelige mavemuskler eller smalle lår - tværtimod. Det er slet ikke derfor, at jeg dyrker denne sport. Selvfølgelig har jeg nogle mål med min fysik, som motiverer mig. Men det jeg stræber efter, er i langt højere grad at være glad og føle velvære. Jeg ville til enhver tid stoppe med at stille op i Bikinifitness, hvis jeg kunne mærke, at det var på bekostning af dette. Selvfølgelig er kroppen presset i ugerne op til konkurrencen, men for mig er det vigtigt, at selve processen og min livsstil derudover gør mig glad og stærk - både fysisk men i højere grad mentalt.

Kærlig hilsen

Anne Sophie Helvind

Hvad søger du?

Din kurv