• Apr 30, 2019
  • af Sine Hemmingsen

Elsk dig selv og opnå de resultater du drømmer om 💗

 

Hvad kan Helena lære dig om vægtab og selvværd?

Læs Helena Sant'Annas personlige og ærlige historie og få hendes gode råd som kan bruges af både dig som ønsker et vægttab, eller dig som ønsker bedre selvværd. Ofte hænger de to ting nemlig sammen. Helena har tab 25 kilo med sit nye livssyn.Gode råd om selvværd

Helena i Better Bodies Rockaway tights og Astoria seamless top

 Helena i Better Bodies Rockerway tights & Better Bodies Astoria seamless top

 At tabe sig ud af selvkærlighed

Jeg har altid vejet for meget. Altid. Og Jeg har igennem hele mit liv prøvet at tabe mig. Og så taget på. Og tabt mig. Og taget på. Jeg har kigget mig selv i spejlet og svinet mit spejlbillede til. Hvor jeg dog synes mine arme var klamme. Hvorfor havde jeg så store lår? Og hvorfor tog jeg mig ikke bare sammen? De tanker har ledt til en del selvhad – og jeg tror egentlig at det er en af grundene til, at vægttab aldrig er gået godt for mig før nu. For før var det en straf, at jeg skulle spise mindre. En straf at træne. Hold nu op, der er sket store ændringer for mig på de områder.Hvordan taber jeg migJeg glemmer aldrig da det gik op for mig, at den var helt slem. Men der var et tidspunkt hvor de negative tanker og dårlige vaner for alvor havde sat deres spor. Jeg var kommet op i en kategori af overvægt, hvor det begyndte at være rigtig farligt. Men nu skete der noget oppe i mit hoved. Jeg var nødt til at tabe mig. Ikke fordi jeg hadede mig selv. Men fordi jeg ville mig selv det bedste. Jeg vil ikke være syg. Jeg vil ikke have det dårligt. Jeg elskede mig selv. Og jeg tror et sundt vægttab kommer fra det sted, som hedder selvkærlighed.

Det der ændrede sig oppe i mit hoved var, at jeg gik fra at tale ned og grimt til mig selv, til at tale mig selv op. Det tog lige dele Rihanna og Beyonce numre at få mig derhen, men selv inden jeg havde tabt særlig mange kilo, lærte jeg mig selv at føle den jeg var, og have det godt med det. Og det er egentlig det, jeg også gerne vil for andre. At de skal elske sig selv, og have det godt med den de er. Men det er ikke nemt. Det er faktisk rigtigt svært. Men en ting man kan gøre for at hjælpe det på vej er, at fortælle sig selv alle de ting man er god til. Og holde op med at være så kritisk i sine tankemønstre. For man kan umuligt være så slem, som man gør sig selv til. Så jeg traf en beslutning ud af selvkærlighed om, at nu skulle jeg gøre gode ting for mig selv. Give mig selv mad der gjorde min krop stærkere, og begynde at træne. Og træningen viste sig faktisk at gøre underværker for mit selvværd. For samtidig med at jeg blev fysisk stærkere, blev jeg også psykisk stærkere. Det kan noget, det der med at løfte tungt. 

Helena i ICANIWILL 7/8 Stripe tights & 1/4 Stripe Zip

 Helena i ICANIWILL 7/8 Stripe tights & ICANIWILL1/4 Stripe zip

Det med at komme i gang

Jeg ændrede min kost, før jeg begyndte at træne. I starten forsøgte jeg bare at introducere mere grønt uden at pille for meget det jeg spiste.  Og det prøvede jeg mig frem med i noget tid. Da jeg følte, at jeg havde vænnet mig til at se grøntsager i min mad igen, besluttede jeg mig for at ændre min kost mere drastisk. Jeg skar rigtig mange ting ud af min kostplan – ting jeg senere hen har gen-introduceret, og det vil jeg komme mere ind på. Men jeg tror egentlig, at en livsstilsændring er en gradvis ændring af sine vaner. Jeg tror det er vigtigt at man oplever succeser undervejs, og derfor skal de ændringer man laver kun akkurat lige udfordre en – hvis det bliver for svært, så oplever man fiasko og opgiver. Hvis det er for nemt, gør det ikke den store forskel. Det skal være så tilpas svært, at det er en udfordring, men hvor man stadig selv tænker man kan klare den. Og sådan har jeg faktisk bygget hele vægttabet op. En lille ændring ad gangen, indtil jeg havde ændret det store billede. Men nu spiser jeg faktisk alt – bare med måde. Der er ikke noget der er udelukket fra min kostplan, men jeg tæller kalorierne, og sørger for at mine måltider hænger sammen. 

Vægttab

Da jeg så begyndte at træne, var jeg i starten ret bange. Men jeg fik mig en personlig træner, som også har hjulpet mig med at bygge mit selvværd op. Det var for uoverskueligt for mig at træne alene, og tanken om træningscenteret skræmte mig for meget. Så jeg gjorde det fornuftige – jeg fandt en mellemvej, som jeg kunne overskue. Og jeg tror igen, at det er tricket. At kende sig selv, og gøre tingene så nemme som mulige, for at man ikke skal give op på vejen. Det tog noget tid at lære at elske at træne, men jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden træning nu. 

At holde motivationen oppe

Når man skal tabe sig rigtig mange kilo, er den største udfordring jo ikke det, med at vide hvad man skal spise. Vi ved alle hvad der er godt og mindre godt at spise. Det sværeste er jo det psykologiske, det med at holde sig selv i gang. At holde gejsten oppe, også når man rammer plateauer.

For mig har det helt sikkert virket, når den indre motivation har fejlet lidt, at fokusere på de ydre ting. For eksempel at købe noget nyt træningstøj. Især hvis det ser virkelig flot ud. Personligt er jeg helt vild med Famme’s Vortex Tights, og jeg gad godt have dem i alle farver. Og så passer de jo så fint både med Fammes toppe og bluser. Jeg føler bare, at når man har noget nyt træningstøj, så skal man også oppe at træne. Nu har man jo investeret i det. 

En af den ting, som jeg synes kan hjælpe mig i gang når jeg er gået lidt i stå, er at melde mig på et hold i fitnesscenteret, som jeg ikke har prøvet før. Man føler sig mere bundet, når man har en fast aftale. Og det hjælper mig også hvis jeg kan hive en veninde med ned at træne, for jeg nægter at være hende som bailer. Jeg tror det er vigtigt at bruge de ydre faktorer, når de indre virker mindre godt. Så er man stadig i gang.

Helena i Famme Vortex tights og Pure crop top

 Helena i FAMME Vortex high waist tights & FAMME seamless crop top

Hvert skridt tæller på vejen mod vægttab

En ting jeg har lært, som jeg føler har gjort den helt store forskel for mig er, at jeg har forstået at hvert skridt tæller. Hvert eneste lille skridt. Hver kalorie. Og hver træning. Du kan ikke løbe et maraton, hvis du hopper nogle skridt over. Skridt et er lige så vigtigt som skridt to. Og skridt tre findes slet ikke uden de andre. Jeg har ikke tænkt mig at gennemgå alle skridt for et maraton, men det jeg prøver at sige er, at hver eneste lille gode ting du gør, tæller med i det store regnskab, og der er ikke en ting der er så lille, at den ikke gør en forskel for det store billede. Det kan virke helt banalt, men efter at jeg har forstået det, så har det bare givet mig så meget mere motivation og tiltro til, at jeg nok skal nå mine mål. For nu er der ikke en træning der føles ligegyldig mere. Et måltid hvor det hele kan være lige meget. For de har alle sammen deres værdi.Hvis ikke alle puslespils brikkerne er der, så kan man ikke få spillet til at gå op. 

Helena i Freddt WR.UP high waist

 Helena i Freddy WR.UP high waist & Better Bodies Astoria laced tank

Nu er jeg halvvejs i mit store vægttab. 25 kg er røget, og der mangler 25 kg endnu. Men jeg er sikker på at jeg nok skal nå i mål. For jeg tager alle de skridt jeg skal, og giver mig selv en masse kærlighed undervejs. Og jeg har det godt med den jeg er. Og det tror jeg altså fortsat er det vigtigste. Den eneste person vi skal holde ud gennem hele livet, er os selv. Så hvorfor ikke gøre det bedste, for at have et godt forhold til den man ser, når man kigger i spejlet? Det har jeg i hvert fald selv sat mig for. Og jeg håber du vil gøre det samme. 

Kærlig hilsen

Helena Sant'Anna